EN

Allmänt om tjänsten

Vad är aimo?

aimo är en bildelningstjänst. Öppna appen, hämta en bil nära dig, behåll den i upp till 48h. Det går att ha bilen längre men då måste en bokning göras i förväg, klicka här för att göra en bokning. Avsluta din resa genom att parkera på någon av våra godkända gatu-taxor inom vår ”Homezone” eller på en av våra reserverade p-platser, en s.k ”Hotspot”. Du betalar bara för den tid du har bilen. Ingen parkeringsavgift, ingen trängselavgift, ingen avgift för elen (om man väljer att ladda vid en av våra ”Hotspot”). Det är ett enkelt och prisvärt sätt att ta dig hit till dit.

Hur fungerar det?

aimo-bilar finns parkerade runt om i Homezone och på dedikerade Hotspots. Du hittar tillgängliga bilar i aimos app som finns att ladda ner i App Store och Google Play. En bil kan bokas 15 minuter i förväg, eller så kan du enkelt gå till en tillgänglig aimo och starta din resa på direkten. Du börjar din resa genom att öppna bilen i appen och sedan kan du köra vart som helst och behålla din aimo så länge du vill (upp till 48 timmar utan att behöva meddela oss), så länge du avslutar din resa inom gällande Homezone/vid en Hotspot. Du debiteras en låg avgift per minut, per timme eller per dag. Om du vill göra ett stopp under din resa men vill behålla din aimo, oavsett om du är i Homezone eller utanför, kan du göra en Stopover genom att trycka på pausknappen i appen för att låsa bilen. Under en Stopover fortsätter resan att ticka på, men du vet att din aimo fortfarande är din när du kommer tillbaka. För att avsluta din resa, parkera på en godkänd gatuparkering (se "vilka parkeringsregler gäller?") inom Homezone eller vid en Hotspot. Avsluta därefter resan i appen.

Hur blir jag medlem?

Ladda ner aimos app i App Store eller Google Play och följ instruktionerna. Du behöver vara 19 år gammal, inneha ett svenskt körkort sedan minst ett år och Bank ID för att registrera dig via appen. För dig med utländskt körkort följ instruktionerna i appen för registrering av utländskt körkort (denna hittar du under ”kör igång” knappen i appen när man registrerar sig).

Finns det ett bonusprogram och hur fungerar det?

Ja, vi har ett bonusprogram. Det fungerar så att ju fler resor du tar desto större rabatt. Den första dagen varje månad kommer vårt system räkna ut dina resor och sedan får du automatiskt din gradering. Du behåller enkelt din gradering genom att fortsätta resa på samma nivå.  Eller res lite mer och uppgradera till nästa månad! For att det ska räknas som en resa ska den ha gjorts med din privata profil i minst 5 min och vara minst 1 km lång. Det finns fyra olika bonusnivåer: Bas, Vit, Blå och Svart. Basnivån hamnar du på om du kör aimo lite då och då. Priset är detsamma som vanligt. För att få rabatt behöver du ta vitt, blått eller svart bälte. Läs mer om vårt bonusprogram här.

Hur mycket kostar det att bli medlem?

Det är gratis, du betalar bara för tiden du har bilen. Fullständig prislista hittar du här.

Vad är en Homezone?

Vårt verksamhetsområde kallas för ”Homezone” och täcker markerat område i Stockholms stad. Här kan du hitta en bil, börja och avsluta din resa. Du kan se vår Homezone i appen.

Vad är en Hotspot?

En Hotspot är en parkering med specifika platser reserverade för aimo. Här kan du hämta eller lämna din aimo. I appen kan du klicka på en hotspot och sedan på "Visa beskrivning" för att få information om hur många lediga platser/vilka bilar som finns där. Tänk på! Om du ska lämna en bil och inte hittar en ledig plats på våra reserverade platser måste du dessvärre åka och parkera bilen på ett annat ställe. Om du ställer bilen på en plats som inte är reserverad för aimo i en Hotspot riskerar du att få betala eventuella parkeringsböter.

Får jag ta med mig husdjur?

Alla aimo bilar är husdjursfria. Tyvärr kan du inte ta med husdjur i bilen av hänsyn till allergiker.

Kan jag ta med barn?

Ja. I varje bil ska det finnas en Axkid bälteskudde som passar för barn från 4 år som väger mellan 15 - 36 kg. Bilarna är även utrustade med ISOFIX-beslag på yttre baksäten och passagerarsätet om du vill ta med barnstol.

Får jag ta med mat/dryck?

Ja, men vänligen städa efter dig. Eventuella städavgifter tillkommer om bilen lämnas smutsig.

Användning av tjänsten bokning

Hur länge kan jag behålla en Aimo?

Du kan behålla en Aimo upp till 48h utan att behöva göra någon tidigare bokning. Vill du behålla en bil under en längre period än 48h så måste man gör en bokning.

Kostar det under tiden jag bokat en bil?

Det kostar ingenting för den tiden du har bokat ett fordon. Det börjar kosta först när du låser upp bilen.

Hur startar/låser upp jag upp bilen och var finns nyckeln?

Du låser enkelt upp din aimo som du bokat via appen genom att klicka på “lås upp”. Du behöver ingen nyckel för att starta din resa. Bara tryck ner foten på bromspedalen och tryck på start/stopp-knappen som är till höger om ratten. Eftersom det är en elbil kommer du inte att höra motorn, istället kommer du att höra en signal som informerar dig om att bilen är redo att köra.

Vad gör jag om bilen har en befintlig skada?

Om du ser en skada innan du påbörjat din resa ber vi dig trycka på den pop-up som kommer när man trycker ”lås upp” för första gången.

Användning av tjänsten körning

Vad händer om jag skadar fordonet?

Om du råkar krocka med bilen, fota skadan och ring oss snarast på tel: 010 456 39 39. Våra bilar är försäkrade för skador men det finns en självrisk för vagnskadegarantin som du är skyldig att betala. Om du har krockat med någon annan, var noga med att dokumentera skadan tillsammans med motparten, i detta fall kan du även bli skyldig att betala en ytterligare självrisk för trafikförsäkringen.

Hur laddar jag en bil?

Parkera din bil med fronten mot laddstationen. Laddlocket på bilen är på framsidan, i nosen, under en lucka som är integrerad i den stora Renault-logotypen (diamanten). Luckan kan öppnas via en knapp med en kontaktsymbol på vänster sida under ratten. När luckan öppnas syns ett svart dammlock med en blå logotype ovan: ”Z.E.” (Zero Emissions). Öppna dammlocket för att ansluta laddkabeln. Laddkabeln lagras i en väska i bagageluckan. För att ansluta följer du bara dessa två steg: (1) Anslut den svarta anslutningsdelen av kabeln i laddstationen. Om du befinner dig på en Hotspot behöver du inte svepa en tagg, sätt bara in kabeln. (2) Sätt in den turkosa anslutningsdelen i bilen för att starta laddningen.

Var hittar jag närmaste laddstation?

Du kan hitta tillgängliga Hotspots med laddningsmöjligheter i appen. Här kan du ladda gratis. Om du befinner dig någonstans där vi inte har en hotspot rekommenderar vi att du kollar in hemsidan uppladdning.se där kan du hitta alla Sveriges laddstationer. Ps, vi betalar ej för dessa.

Hur kopplar jag bort en bil från en laddstation?

Du kopplar bort kabeln från bilen genom att trycka på knappen med kontaktsymbolen som finns på vänster sida under ratten och sedan dra ur kabeln från bilen. För att dra ur kabeln från laddstationen behöver du bara rycka bestämt i kabeln efter att du tagit ut kabeln från bilen. Glöm inte att lägga tillbaka kabeln i bakluckan.

Vad gör jag om jag får problem med bilen?

Kontakta vår kundservice via tel: 010 456 39 39.

Kan jag köra utanför Homezone?

Absolut! Du kan köra utanför Homezone och göra tillfälliga stopp men du kan inte avsluta din resa förrän bilen återlämnas inom Homezone eller på en Hotspot. I bilen finns en lampa till höger om USB-porten som lyser grönt när du befinner dig i Homezone eller på en Hotspot (vänligen kolla även homezone kartan i appen).

Vad gör jag om det är lite ström kvar i batteriet?

Vi på aimo kommer alltid att se till att en bil som har en lite räckvidd kvar sätts på laddning innan den kan bokas på nytt. Om batterinivån skulle gå ner under 15 km när du är ute och kör så kan du fortsätta köra till en Hotspot och sätta den på laddning. Det finns även en laddkabel, Typ 2 (EU-standard) som möjliggör laddning på dedikerade Hotspots. Du kan även ladda på andra laddstationer men får då stå för eventuell kostnad för laddning själv. Observera! Om du lämnar bilen med en räckvidd under 15 km utan att sätta den på laddning så får du betala för att flytta den till närmsta laddstation.

Vad är räckvidden på en fulladdad Aimo?

Din aimo (en Renault Zoe) har en genomsnittlig räckvidd på 200 km under vintersäsongen och 300 km under sommaren. På instrumentbrädan och i appen ser du hur lång räckvidd en specifik bil har. Räckvidden i bilen är baserad på faktisk körning från andra aimokunder och stämmer väl överens med verkligheten vid innerstadskörning. Om du kör över 90 km/h på motorväg kommer räckvidden minskas avsevärt. Om du planerar en längre resa så tänk på att planera in stopp för laddning.

Vad innebär ”Park & Keep”?

”Park & Keep” är det man ska trycka på om man vill låsa bilen men inte avsluta sin hyra. Detta är också det ända alternativet man kommer att ha när man ska låsa sin bil utanför vår Homezone eftersom det inte går att avsluta sin resa utanför vår homezone.

Vad händer om jag har förlorat eller hittat ett föremål i en aimo?

Ring eller maila oss för att anmäla ett förlorat föremål, vi kommer att leta efter det och meddela dig när/om det har hittats. Om du hittar ett kvarglömt föremål, lämna det i handskfacket eller bagageutrymmet beroende på föremålets storlek och meddela oss genom att kontakta vår kundservice. Vi förvarar förlorade/upphittade föremål på vårt kontor i 30 dagar. Du kan ringa eller maila oss för att identifiera ditt förlorade föremål. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dina ägodelar säkra, men är inte ansvariga för några föremål som är förlorade eller stulna i våra bilar.

Parkering/Avsluta hyran

Hur avslutar jag en hyra?

Tryck på knappen "avsluta resa" till höger i appen. Du får då upp ett meddelande som frågar om du vill avsluta din resa. Tryck på knappen till höger "avsluta resa". Efteråt får du ett mejl med en sammanfattning av din resa, se till att du får detta mejl så att du vet säkert att resan har avslutats. Du hittar även kvitto på din resa under fliken fakturor i menyn.

Vilka parkeringsregler gäller?

Innanför vår Homezone kan du parkera gratis och avsluta din resa på gatan om gatutaxan är en av våra godkända taxor dessa hittar du på vår parkerings sida klicka här Du måste även se till att bilen kan stå där du ställt den i minst 24 timmar framöver.

Måste man betala parkering själv?

Nej vi står för parkeringen, om du har ställt bilen på en av våra godkända taxor innanför vår Homezone. När du stänger av bilen så kommer bilen att automatisk koppla upp sig mot den taxa man ställt sig på (Den kommer inte koppla upp till någon taxa som inte är godkänd av oss).

Måste jag betala parkering utanför eran Homezone?

Ja, om du befinner dig utanför vår Homezone så kommer bilen inte att betala någon parkering då får du alltså stå för parkeringskostnader själv.

Vad innebär er ”24h regel”?

Detta betyder att efter du har avslutat din resa är du ansvarig att bilen står lagligt i 24h framför, skulle det komma en parkeringsbot på bilen under dessa 24h efter man avslutat resan är det du som kund som är ansvarig för den.

Vad gör jag med parkeringsböter?

Om du ser en bot på vindrutan när du ska hämta upp din aimo så vore vi tacksamma om du slänger boten. Vi får in alla böter elektroniskt. Om du fått en bot för felparkering under din bokade resa kan du betala den direkt. Om vi får in en bot efter att du avslutat din resa (i samband med att du avslutat din resa på en icke-godkänd parkering) kontaktar vi dig. Då tillkommer det en administrationsavgift på 300 kr.

App funktioner, betalning & återbetalning

Appen har hängt sig.

Ifall appen hänger sig så rekommenderar vi att du startar om den, säkerställ även att du har den senaste appen nedladdad. Behöver du mer hjälp så ber vi dig kontakta vår kundtjänst.

Hur betalar jag för tjänsten/vad händer om en betalning misslyckas?

När du skapar ett konto lägger du in dina kreditkortsuppgifter. Vi debiterar ingenting förrän efter din resa. När en resa är avslutad dras beloppet direkt från ditt kreditkort, vi utför 3st dragningsförsök, misslyckas alla dessa så skickar vi en påminnelse till den e-mailadress som är kopplat till ditt konto, antingen kan du då be oss göra ett nytt dragningsförsök eller så kan du betala den manuellt. Du kommer automatiskt få en sammanfattning av din resa via e-post och en fakturakopia (med fullständiga uppgifter) kan laddas ner via appen. Vid förfallodatum av påminnelsen så kommer fakturan bli föremål för Svea hantering i enlighet med räntelagen.

Prisexempel för en aimo resa.

Vi ser till att du betalar lägsta möjliga pris beroende på hur lång tid du väljer att ha din aimo under en resa. Exempel på priser för resor: 20 min: 140 kr (du är nära timtaxan men betalar fortfarande per minut) 25 min: 169 kr (du har nu gått över på maxtaxa för första timmen och betalar inget mer fram till och med den 59:e minuten) 65 min: 204 kr (du betalar 169 kr för första timmen + 5 min à 7 kr/min) 3 timmar: 507 kr (du betalar 169 kr/timme) 4 timmar och 1 min: 679 kr (du har nu nått maxtaxan för 5 timmar) 5 timmar och 17 min: 799 kr (du har nått maxtaxan för ett dygn och betalar inget mer de kommande 18 timmarna och 43 minuterna) Prislistan hittar du här.

Vad är en aimo credit?

En aimo credit motsvarar 1 SEK som du kan använda att köra för. Aimo credits som finns på ett konto används automatiskt vid start av en resa och Aimo credits kan aldrig ersätta en redan betald faktura eller faktura som är obetald.

Kan jag värva vänner?

Ja du kan värva vänner och då får personen som värvat samt personen som blivit värvad 169 aimo credits insatta på respektive konto.

Hur lägger jag in en kod?

Gå in i menyn under "credits" och skriv in koden på raden.